به گزارش همشهریآنلاین به نقل از مهر، هرساله تابستان و فصل گرما که از راه میرسد انسان بیاختیار دلش میخواهد تنی به آب بزند تا گرمای داغ این فصل را برای ساعتی هم که شده از خود دور کند اما گاهی همین آبتنیها به قیمت از دست دادن جان تمام میشود.
طبیعت انسان از بدو تولد با واژه آب گرهخورده و انسان بهواسطه همین طبیعت از همنشینی با این عنصر حیات لذت میبرد اما در کنار آن باید آموزشهای لازم برای شنا کردن به همه ما ارائه شود تا بدون این آموزشها به خود اجازه ورود به آب را ندهیم چراکه در غیر این صورت همین عنصر حیات به عنصر ممات ما تبدیل شود.
متأسفانه هرسال با شماری از غرقشدگی در سدها، آبگیرها، دریاچههای طبیعی و مصنوعی، استخرهای روباز کشاورزی، رودخانهها و برکهها مواجه هستیم که البته اطلاعرسانیها و نصب تابلوهای هشدار ممنوعیت شنا در کم شدن آمار مرگومیر بیتأثیر بوده است.
اما امسال بسته شدن چندین ماهه استخرها به دلیل شیوع ویروس کرونا باعث شده تا شاهد افزایش میل مردم برای آبتنی در فضای سدها باشیم و ادامه این روند شاید آمار مرگومیر را نسبت به سالهای گذشته در استان همدان افزایش دهد.
طبق آمار رئیس اورژانس پیش بیمارستانی دانشگاه علوم پزشکی همدان سال ۹۷ در استان همدان ۱۸ نفر و سال ۹۸ در استان ۲۷ نفر براثر غرقشدگی در مناطق غیر حفاظتشده فوت کردهاند.
این آمار نشان میدهد درصورتیکه در سال ۹۸ شاهد تعطیلی استخرها بهجز تقریباً دو ماه پایانی این سال نبودیم اما آمار غرقشدگی نسبت به سال ۹۷ افزایش پیداکرده طبق این آمار اگر مردم با توجه به تعطیلی استخرها از ابتدای سال ۹۹ همچنان نسبت به هشدارها بیتفاوت باشند شاهد افزایش این آمار در سال جاری خواهیم بود.
راه دوری نمیرویم و همین چند روز گذشته را یادآور میشویم که ۱۱ مرداد ۹۹ نوجوان ۱۸ سالهای در سد مبارکآباد کبودرآهنگ همدان به دلیل غرقشدگی فوت کرد تا زنگ خطر دیگری برای استفاده از فضای سدها برای شنا باشد.
رئیس هیات نجاتغریق و غواصی استان همدان با اشاره به موضوع غرقشدگی در سدها اظهار کرد: امسال شرایط نسبت به سالهای گذشته برای همه ما به نحوی متفاوت است.
سیروس سوریان افزود: از اواخر سال ۹۸ تمامی استخرهای استان همدان با تصمیم ستاد مدیریت کرونا تعطیل شد و همین تعطیلیها در کوتاهمدت و بلندمدت اثرات منفی را بر این قشر خواهد گذشت که البته این تعطیلی با توجه به شرایط موجود و اهمیت سلامت جامعه کاملاً انکارناپذیر بوده است.
تأثیرات منفی کرونا و استفاده از استخرها تا چندین سال در ذهن مردم باقی خواهد ماند و بازگشت استخرها به شرایط قبل از کرونا بسیار زمانبر خواهد بود.
با تعطیلی استخرها کسانی که علاقهمند به شنا هستند بسیار بیشتر نسبت به سالهای گذشته میل به استفاده از فضای آبی سدها، رودخانهها، آبگیرها و برکهها را پیداکردهاند که همین موضوع زنگ خطر بزرگی برای ما محسوب میشود.
همین خبر مرگ نوجوان ۱۸ ساله در سد مبارکآباد کبودرآهنگ در چند روز گذشته بسیار ما را متأثر کرد و در روزهایی که کرونا روزانه جان بسیاری از هموطنان ما را میگیرد نباید این سهلانگاریها باعث شود که به همین راحتی جوانان خود را از دست بدهیم.
رئیس هیات نجاتغریق و غواصی استان همدان با اعلام آمادگی برای ایجاد پستهای گشتزنی گفت: با توجه به بیکاری تمام ناجیان غریق هیات، این آمادگی را داریم با همکاری هلالاحمر و سازمان آتشنشانی پستهای گشتزنی را در سدها و اماکن آبی غیرمجاز شنا ایجاد کنیم.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای همدان نیز که عهدهدار مسئولیت سدهای استان است با اعلام هشدار نسبت به شنا در مکانهای ممنوع اظهار کرد: شنا در محدوده سدها و بندهای انحرافی استان همدان ممنوع بوده و ما در تمامی این اماکن نسبت به نصب تابلو هشدار و شنا ممنوع اقدام کردهایم و امیدواریم شهروندان برای حفظ جان خود از شنا کردن بهشدت بپرهیزند.
منصور ستوده عنوان کرد: لغزندگی حاشیه مخازن سدها و بندهای انحرافی، مکش جریان آب و شرایط رسوبی کف این مخازن خطر مرگ را برای شناگران به همراه دارد.
طبق قانون هیچ دیهای به ورثه شناگرانی که در مناطق ممنوعه غرق میشوند، تعلق نمیگیرد، با توجه به اینکه سدها از عمق زیادی برخوردارند مکان خوبی برای تفریح و شنا نیستند کما اینکه بارها نسبت به اتفاقات خطرناک این مناطق هشدار دادهشده است. سدها با عمق بالا و در نبود غریق نجات، زنگ خطری برای غرق شدن هستند.
رئیس اورژانس پیش بیمارستانی همدان نیز با اشاره به آمار مرگ شهروندان همدانی به دلیل غرقشدگی گفت: در سال ۹۹ تا به امروز هفت شهروند از استان همدان به دلیل غرقشدگی در سدهای استان همدان جان خود را ازدستدادهاند.
حبیب معصومی افزود: طبق آمار فوتیها در سال ۹۷ تعداد ۱۸ نفر و در سال ۹۸ تعداد ۲۷ نفر غرقشدگی در استان همدان گزارششده و این هشداری برای خانوادهها در راستای حفظ جان فرزندانشان در این محیطها است.
نظر شما